Varför Topcret?

Microcement – livfull design

Trots att ytskiktet endast har en tjocklek på 2-3 mm är Microcement mer tåligt än många andra alternativ. Den unika betongkänslan skapas av våra certifierade applicerare som med personlig touch skapar just din yta. Microcement kan appliceras direkt på nästan alla underlag (befintlig betong, flytspackel, kakel, klinkers, MDF, laminat mm) vilket sparar både tid och pengar.

Microcement passar utmärkt att använda på t ex väggar, golv, bänkskivor och möbler.

Microcement – fakta

 • Bygger endast 2–3 mm
 • Personligt applicerad för en unik finish
 • Appliceras utan skarvar mellan färger
 • Livfull betongkänsla med struktur
 • Golvet kan beträdas efter 24 timmar
 • Mer än 30 olika färger och nyanser

 

Baxab, golvet för tuffa tag

Baxab är vårt slitstarka golv med en helt ny teknologi då det kommer till ytskiktets hårdhet. Till skillnad från många andra golv på marknaden ger Baxab dig ett helt unikt ytskikt som är näst intill helt repfritt. Detta är speciellt användbart på golvytor i offentlig miljö som t.ex. butiker, hotell, restauranger.

Precis som vårt ytskikt med Microcement läggs även Baxab av våra certifierade applicerare som genomgått Topcrets utbildning. I samband härdningsprocessen, som sker i tre steg, får Baxab lite mindre marmorering och därmed också lite diskretare struktur jämfört med Microcement.

Det finns inte något golv som är helt oförstörbart men Baxab är ett golv som ställer upp på mycket tuffa tag. I samband med att vi applicerar vårt färglager förseglar vi ytan med en speciell teknik där vi låter golvet härda.

Baxab – fakta:

 • Bygger endast 3 mm
 • Applicerat för hand för unik finish
 • Mycket reptåligt
 • Appliceras utan skarvar mellan färger
 • Mycket lättstädat
 • Golvet kan beträdas efter 24 timmar
 • Mer än 30 olika färger och nyanser

 

TOPCRET – känslan

Baxab och Microcement appliceras för hand av våra egna medarbetare eller certifierade partners som genomgått Topcrets utbildning. När din yta är färdigapplicerad har du något helt unik. Det beror på att allt appliceras för hand med spackelspaden som det viktigaste verktyget. Varje litet spackeldrag eller färgskiftning som görs av våra medarbetare gör just din yta speciell.

 

Renovering eller nybyggnad utan buller, damm och skräp

Då vi i samband med applicering inte är i behov av tunga högljudda maskiner är våra Topcret-produkter ett mycket bra alternativ där detta är viktigt. Då microcement kan appliceras direkt på befintligt kakel och klinker ger det också många fördelar eftersom du slipper bila bort det gamla underlaget med allt vad det innebär – högt ljud, damm och sopor.

 

3 mm ger många stora fördelar

Dessa små millimetrar ger många fördelar. Finns det dörrar, trösklar eller socklar kan dessa återanvändas om så önskas. De behöver inte ens demonteras i många fall. Fördelen är att du slipper tänka på någon avvikande höjdskillnad jämfört med ditt tidigare material.

 

Den unika karaktären med Topcret

Vi säger det igen, detta hantverk görs för hand och det är också detta hantverk som ger ytan dess livfullhet och struktur. Det innebär också att ingen yta är den andra lik. Trots vår erfarenhet kan vi inte skapa två exakt likadana ytor med exakt samma struktur och mönsterpassning. Det finns nämligen ingen mönsterpassning i den bemärkelsen men självklart applicerar vi med en känsla av att ge ytan en helhet. Materialet har i sin karaktär olika pigment som också i samband med appliceringen ger ytan dess livfullhet. Även om du valt din basfärg kommer olika nyanser och strukturer att synas och till viss del även kännas på ytan. Men det är också just detta som är det unika med Topcret.

Till viss del kan vi i samband med appliceringen ytterligare påverka strukturen. Genom olika tryck med spackelspaden kan vi öka eller minska marmoreringen. Via små cirkelrörelser eller stora svepande drag kan vi också skapa olika nyanser i ytskiktet. Men våra applicerare är inte maskiner och det är viktigt att veta att avvikelser kommer att finnas i det färdiga resultatet.

När vi applicerar Microcement är dessa färgskiftningar mer påtagliga och materialet ger ytan mer variation. I samband med applicering av Baxab är dessa mindre framträdande till förmån för högre slitstyrka.

 

Serviceavtal

För en ännu längre hållbar yta över tid rekommenderar vi vårt serviceavtal där vi med jämna mellanrum återapplicerar den översta delen av ytskiktet. På så sätt ges golvet ett nytt liv om och om igen.