FAQ

Kan jag köpa era produkter utan applicering?
Nej, vi säljer bara våra produkter inklusive applicering. Det krävs utbildade applicerare för att garantera ett bra slutresultat. Välkommen att prata med oss eller våra certifierade partners.

Kan ni göra jobb utanför Stockholmstrakten?
Ja, vi kan göra arbeten över hela landet. Har vi en partner i närheten rekommenderar vi dem. Annars tillkommer ersättning för resa och eventuellt uppehälle för våra applicerare under arbetets gång.

Fungerar det att lägga Topcret på golv med befintlig golvvärme?
Ja, Topcret fungerar utmärkt ihop med befintlig eller ny golvvärme.

Kan ni lägga Topcret direkt på klinker eller kakel?
Ja, en av de stora fördelarna med våra material är att de går mycket bra att lägga direkt på befintligt underlag. Då Microcement bara bygger 2–3 mm i höjd behövs inte byte av dörrar och lister.

Mitt underlag är ganska ojämnt, ställer det till problem?
Det beror på, vi kan justera avvikelser upp till 2–3 mm i samband med applicering av vårt baslager. Finns det större avvikelser kan andra lösningar behövas för att jämna ut underlaget. Vi eller våra partners ger gärna rekommendationer efter besiktning.

Finns det någonstans där jag kan se produkterna?
Ja, Klicka på länken Showroom till vänster så ser du var du kan besöka oss.

Kan jag beställa varuprover från er?
Ja, varuprover kan vi skicka men vi rekommenderar verkligen ett besök i något av våra showroom där ytorna mer kommer till sin rätt.

Fungerar det att applicera utomhus?
Ja, det är inga problem. Vi rekommenderar Baxab som klarar av mer påfrestningar från väder och vind. Då produkten är frostkänslig innan den har härdat är applicering under varmare månader att föredra. Under vissa delar av appliceringen behöver området väderskyddas.

Ytan ser ju ut som ett vanligt betonggolv, vad är skillnaden?
Skillnaden är att Topcret inte spricker lika enkelt, det är också mycket lättare att hålla rent utan att smutsen tränger in i ytan. Dessutom, då höjden bara är 3 mm, är det enklare att applicera utan att behöva byta annan inredning som t.e.x. trösklar & dörrar.

Kan man lägga golvet i en bastu?
Ja, det fungerar bra. Materialet är inte känsligt för värme.

Är golvet halt att gå på?
Under de första veckorna i samband med att golvet är vått bör en viss försiktighet iakttas.  Därefter är det inte halt att gå på. Som extra option kan vi också applicera vår produkt Grip som ger ytan ytterligare lite strävhet. Kontakta oss eller våra partners för mer information.

 

Applikationer och arbete

Behöver du be om bygglov?
Du behöver inte ansöka om bygglov då det bara är ett ytskikt vi applicerar.

På vilken typ av ytor kan Microcement eller Baxab tillämpas?
Tack vare materialets höga vidhäftning är det möjligt att applicera på nästan alla typer av stabila ytor som t.e.x. klinker, kakel, porslin, cementbruk, MDF, gips, gipsskivor, laminat, marmor osv.

Är det möjligt att applicera Topcrets produkter på möbler?
Ja, Topcrets material kan appliceras på många olika möbler. Vi föredrar ytor i MDF.

Är det möjligt att använda Microcement eller Baxab på trägolv och parkett?
På grund av den rörelse som finns i trä eller parkettgolv vid temperaturskiftningar är risken för sprickbildning stor. Med den bakgrunden är vår rekommendation att inte applicera på underlag av trä. Vi kan genom att lägga ett nytt spångolv ovanpå som också förstärks skapa ett stabilt golv som går att applicera.

Är Topcrets beläggningar hala?
Alla Topcret beläggningar kan ha en viss halkrisk de första gångerna som ytorna blir blöta. Detta försvinner efter några gångers användning. Önskar man sedan en ännu mer halktålig yta rekommenderar vi vår produktvariant Grip.

Varför använder ni Glasfiberväv på golvet?
Genom att applicera glasfiberväv på golvet uppnår vi två syften. Vi minimerar risken för sprickor i vårt material och glasfibern underlättar också för oss för att skapa en jämn höjd på ytan, speciellt i samband med att vi applicerar våra baslager.